Partnerség > Európai Kábítószerügyi Fórum (EAD)

Kötelezettség

Az Emberbarát Alapítvány prevenciós célja, hogy a fiatalok képessé váljanak egy produktív életstílus kialakítására, a drogok visszautasítására, továbbá osztjuk az EAD céljait a kötelezettségvállalásban leírtak mintájára. Az alábbi pontokban foglaltak szerint járulunk hozzá az EAD céljaihoz:

  1. Találkozókat szervezünk iskolákban, hogy bemutassuk a droghasználat veszélyeit. A felvilágosító előadásokat gyógyuló szenvedélybetegeinek személyes közreműködése teszi hitelessé. Körülbelül 10 alkalmat tervezünk iskolai színtereken, és kb. 5 alkalommal fogadunk szakmai látogatókat az Intézetnél. Az ősszel Prevenciós Napot szervezünk, melyen középiskolásokat fogadunk. Megmutatjuk nekik a rehabilitációs munka alapjait és különböző munkafázisait. Mindezeken a találkozókon, 2009-2010 során bemutatjuk az EAD céljait, és bátorítjuk őket, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez.
  2. Partnerkapcsolatokat hozunk létre és meghívunk érdekelt szervezeteket azonos munkaterületekről, tanulmányi célból, illetve más látogatókat kölcsönös tapasztalatszerzés céljából.
  3. Az Intézet húsz éves fennállásának eseményein használni fogjuk az EAD logót szórólapjainkon, és két rövidfilmünkön, melyek a kábítószer használat veszélyeire hívja fel a figyelmet. Ezeket a filmeket közösségi tv-k, polgármesteri hivatalok, iskolák és börtönök számára ingyen rendelkezésére bocsátjuk, oktatási céllal. Létrehozunk egy partnerség menüt a weboldalunkon, mely információkat ad az EAD-ről, partnereink és Alapítványunk tevékenységeiről.
Emberbarát Alapítvány | 2009