Az alapítvány > Videó letöltések

Alapítványunknak a Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával a KAB-KEF-20-0018 programja részeként lehetősége nyílt a szenvedélybetegséggel kapcsolatos filmek elkészítésére.

A filmek célja, hogy a szenvedélybetegek kezelésében használt komplex terápiát, a kezelési módszereket és hatásukat bemutassa az Emberbarát Alapítványnál folyó 30 éves munka „jó gyakorlatán” keresztül. A területen dolgozó szakemberek bepillantást nyerhetnek az ellátás mindennapjaiba, ezáltal gördülékenyebb lehet klienseik bevonása a terápiába, illetve felkészülhetnek visszatérésükre.

Kérjük, töltsék le filmjeinket, tekintsék meg őket, továbbítsák azok felé, akik érintettek ebben a problémában, vagy szerepet vállalnak a megoldásban.

Várjuk visszajelzéseiket az emberbarat@emberbarat.hu email címre.

Filmjeink:

Próbáld meg, segítünk
Emberbarát Alapítvány Alkohol- és Drogrehabilitációs Otthona férfiak részére

A kliensek történetein keresztül bemutatjuk, hogy a szenvedélybetegek milyen előélettel, honnan indulnak a terápia kezdetén, milyen terápiákon vesznek részt, miként telnek mindennapjaik. A szakemberek beszélnek a szenvedélybetegségről és a komplex kezelésről. Maguk a kliensek vallanak arról, hová jutottak el, milyen terveik vannak, hogyan változott meg az életük.

20 perces rövidített verzió: EMBERBARAT1_Ferfi_Otthon_20_perces.mp4

40 perces verzió: EMBERBARAT2_Ferfi_Otthon.mp4

Mindenkinek jár egy esély
Emberbarát Alapítvány Gyermek és Ifjúsági Addiktológiai Rehabilitációs Otthona

A film a gyerekek és fiatalok sajátosságait ismerteti meg. A korosztály addiktológiai rehabilitációja a felnőtt ellátás feladatain kívül számos új kihívás elé állítja a kezelőket. A gyerekeket áttételesebben, szimbolikusabban kell megközelíteni. Kezelésük során a tanköteles és még oktatásban lévő klienseink számára biztosítjuk a megfelelő oktatást. A fiatalok maguk beszélnek fejlődésükről.

20 perces rövidített verzió: EMBERBARAT3_Gyermek_es_Ifi._20 perces.mp4

40 perces verzió: EMBERBARAT4_Gyermek_es_Ifi.mp4

Akiknek nincsenek barátaik
Emberbarát Alapítvány Alkohol- és Drogrehabilitációs Otthona nők részére

A függő nők terápiájának specifikációit ismerhetik meg, akik helyzetüknél fogva még inkább kiszolgáltatottabbak, erősebb társadalmi stigmával és negatív megítéléssel találkoznak. Ez a sajátos célcsoport méltányolhatóan és hangsúlyozottan rászorul a külső segítségre, és védett környezetre. A terápia jellegzetességeit egyéni életutakon keresztül ismertetjük.

20 perces rövidített verzió: EMBERBARAT5_Noi_Otthon_20 perces.mp4

40 perces verzió:EMBERBARAT6_Noi_Otthon_.mp4

Emberbarát Alapítvány a szenvedélybetegek felépüléséért

A filmben megismerhetik alkalmazott terápiás módszereinket, a Terápiás Közösség módszerét, az egészségügyi szakellátást, kis és nagycsoportos foglalkozásokat, az egyéni gondozást, a munkarehabilitációt, illetve a szabadidős, és közösségi programokat.

Röviden visszatekintünk az Alapítvány történetére.

20 perces rövidített verzió:
EMBERBARAT7_Terapia_es_modszerek_27 perces.mp4

40 perces verzió: EMBERBARAT8_Terapia_es_modszerek_.mp4

Mentális gondozás a Hős utcában és a kezelésbevétel segítése

A kőbányai Hős utca egyik házában működő prevenciós közösségi tér életére, a drogfogyasztó szülők családjaival végzett munka nehézségeire is örömeire világít rá a film első része. A második rész arról a folyamatról szól, ahogy a szenvedélybetegek a rehabilitációs otthonba kerülnek. Hogyan motiválható a függő, hogy vállalja a kezelést. Mi a szerepe a szociális szférának, a hozzátartozóknak, szülőknek, munkahelynek.

20 perces rövidített verzió a Hős utcában folyó prevenciós munkáról: EMBERBARAT9_Hos_u._20_perc.mp4

40 perces verzió: EMBERBARAT10_Hos_u._es_Kezelesbevetel.mp4

20 perces verzió a szenvedélybetegek kezelésbevételéről: EMBERBARAT11_Kezelesbevetel_20 perc.mp4

Emberbarát Alapítvány | 2009